6. היגיינה טיפול וטיפוח חתול

שמירה על היגיינה, טיפול וטיפוח החתול הינם תהליכים חשובים התורמים לבניית הקשר ביניכם וחיונים ביותר לבריאות החתול.

סירוק והברשה של שיער הפרווה גור החתולים

סירוק והברשת גור החתול הינה פעולה שיש לבצע מידי יום. פעולת הסירוק מסירה את השיער המת שנשר אך נשאר על גוף החתול. הברשה מטרתה למנוע הצטברות לכלוך על הפרווה והיווצרות "רסטות" שבמסגרת הליקוק והניקיון העצמי של החתול יכולים להיבלע ולהפוך ל"כדורי שיער".

אם תרגילו את גור החתולים מגיל צעיר, לסירוק והברשה של הפרווה, הוא יאהב את הטיפול ויראה בו חלק מהפינוק והכיף אתכם.

ניקיון אוזניים

לרוב, חתולים הם יצורים מאד נקיים, שמקפידים לנקות את עצמם, על ידי ליקוק עצמי, פעמים רבות ביום. אולם, גם אנחנו צריכים לעזור להם לעיתים, באזורים שהחתולים אינם מסוגלים לנקות את עצמם כמו בתוך האוזניים. קרדית האוזניים הוא טפיל שמשאיר "ליכלוכים שחורים" שאותם אנחנו צריכים לנקות.

איך מנקים אזניים לחתול?

החומרים הנדרשים: נוזל ניקוי אוזניים לחתול או שמן זית, צמר גפן.

תהליך ניקוי אזניים לחתול

תהליך ניקיון האוזניים מתבצע על ידי חימום נוזל הניקוי/השמן בתוך קערת מים חמים.
יש לטפטף 2 טיפות בכל אוזן ולעסות קלות למשך דקה עד שתיים על מנת לפזר את הנוזל סביב.
מה שיקרה הוא, שהחתול בעצמו, יתחיל "להתעסק באזניים" על מנת להוציא את הנוזל. החתול יגרד את המקום, ינענע את ראשו מצד לצד וכך הוא למעשה יוציא גם את הלכלוך מפנים האוזן לחלק החיצוני של האוזן. ואז בעזרת צמר גפן ננקה את החלק החיצוני של האוזן מהשמן והלכלוך.
כל התהליך לא צריך לקחת יותר מ-5-7 דקות ובסיומו , יש לצ'פר את החתול על שיתוף הפעולה.

אם גור החתולים יתרגל מינקות לטיפול זה , הטיפול יראה לו חלק טבעי מהטיפוח ולא נתקל בקשיים או בחוסר שיתוף פעולה מצידו.

ציחצוח שיניים

מגיל ינקות, חשוב מאד להרגיל את גור החתולים, שאנחנו פותחים את הפה שלו, ומסתכלים על מצב השניים שלו, כדי לזהות עששת מצטברת, גופים זרים שנתקעו בין השיניים וכמובן היווצרות של דלקת חניכיים.

כבר הזכרתי שבביקור הראשון אצל הוטרינר הוא יבדוק את מצב השניים כי מצב השניים משפיע מאד על מצבו הבריאותי של החתול ובעיות שחניכים או בשניים משפיעות על האיברים הפנימיים של החתול.
להרחבה וקריאה בנושא קראו : איך מצחצחים שניים לחתול

בדיקת השניים של גור החתולים צריכה להיעשות פעם בחודש חודשיים, אולם, צחצוח שיניים לחתול צריך להתבצע מידי יום אם מתאפשר ואם קשה אז לפחות 3-4 פעמים בשבוע למניעת הצטברות אבן השן.

קיצוץ ציפורניים "פדיקור ומניקור לחתול"

בעלי חתולים רבים כועסים על החתולים שלהם שמשחיזים ציפורנים על הרהיטים בבית. ברשימת הקניות ,שהמלצתי בשיעור השני, כללתי המלצה למשטח גרוד להשחזת ציפורניים כי זו בעיה קשה מאד להתמודדות. חתולים חייבים להשחיז ציפורניים!!! ולכן מי שאימץ גור חתול, צריך להרגיל אותו מינקות, לקיצוץ הציפורניים בעזרת קוצץ ציפורניים והדבר ישפר את איכות החיים של כל יושבי הבית.

איך מקצצים ציפורניים לחתול?

תהליך קיצוץ ציפורניים לחתול הינו תהליך פשוט. מושיבים את החתול (עדיף עטוף בשמיכה או מגבת) על הברכיים שלנו ,מולנו , כשאנחנו נשענים על הרגליים הקדמיות שלו בגופנו לאבטחה. ואז לוחצים על כפות הרגליים שלו כדי שיצאו הציפורניים, כמו במשחק. כך עושים במשך מספר ימים, כדי שהגור יתרגל למשחק עם כפות הרגליים שלו, ואתם תכירו את מבנה ציפורני החתול .
מבנה ציפורן החתול מכילה 3 חלקים: הקצה החד שאותו קוצצים , "הגבעה" שאסור להתקרב אליה כי היא מכילה ורידים ותדמם אם נקצוץ אותה והכריות בבסיס כף הרגל, שחשובים בלחיצה שמוציאה את הציפורן החוצה.

יש להחזיק את קוצץ הציפורניים, כשכף החתול פשוטה מולך, ללחוץ על הכרית של הציפורן, הציפורן יוצאת החוצה ואז יש לקצוץ את הקצה החד בלבד. ניתן לעשות הפסקה בין ציפורן לציפורן ולצ'פר את החתול ולשבח אותו על שיתוף הפעולה. העיקרון הוא לא להלחיץ את החתול ולא להכניס אותו לחרדות. לזרום עימו ואפשר כל פעם לטפל ברגל אחרת.

אם תרגילו את גור החתולים מגיל צעיר לפעולה זו תוכלו לזכות לשיתוף פעולה וקבלה מרצון של התהליך.

ישנם 2 סוגי קוצצים לבחירתך: קוצץ גיליוטינה שיש להחדיר את קצה הציפורן פנימה ולקצוץ אותה וקוצץ מספריים לחתול . כל אחד בוחר מה שנוח לו לעבוד עימו. אין הבדלים משמעותיים ביניהם, הכל עניין של נוחות של המשתמש. בכל מקרה יש להיזהר לא לפגוע "בגבעה" בה עוברים ורידים עם דם.

טיפול נגד פרעושים

גורי חתולים רבים,בעיקר כאלה המגיעים מעמותות, מגיעים עם פרעושים. לכן, בביקור הראשון אצל הוטרינר, זו הבדיקה הראשונה, שהוא יעשה לגור החתולים ובהתאם לגיל ייתן טיפול מתאים. הטיפול נגד פרעושים לחתול יתחיל מגיל 8 שבועות ולא לפני.

ניתן לרחוץ את פרוות החתול בשמפו נגד פרעושים המיועד לחתול אבל בעלי חתולים רבים מתקשים בפעולה לכן הם נמנעים מכך מינקות וחבל. אם הרגלת את גור החתולים שלך למקלחות קצרות עשה זאת ואחר כך יש לסרק במסרק צפוף להוצאת הפרעושים ואז
הטיפול הכי קל הינו טיפות נגד פרעושים כגון פרונטליין פלוס, אדוונטאג' , וקטרה ועוד סוגים, שמטפטפים על עורף החתול פעם בחודש. הטיפול ניתן גם למניעה אפילו אם אין פרעושים.
ניתן גם לטפל בעזרת ריסוס בתרסיס נגד פרעושים תוך זהירות, שהחומר לא יחדור לעיניים, לאוזניים ולישבן. לחתולים המגלים רגישות או תגובות קיצוניות לטיפול ניתן לטפל בחומרי הדברה טבעיים המבוססים על צמחים הדוחים את הפרעושים.

הטיפול נגד פרעושים בגור החתולים כולל גם טיפול בסביבת החתול בעזרת תרסיסים סביבתיים המיועדים לסביבה והדברה על ידי מדביר. ניתן גם להשתמש במלכודת פרעושים טבעית ללא חומרים כימיים.

לקבלת הדרכה איך נלחמים בפרעושים לחצו כאן

בשיעור הבא נגלה איך לבחור משחק מתאים לגור החתולים?

יש לכם שאלות בנושא איך לשמור על היגיינת החתול?

כנסו לדף שלנו בפייסבוק חיש חי פתרונות ושרות

וכתבו את שאלותיכם ואנחנו נשמח לענות

או
צלצלו למוקד מומחיות הרשת

בטלפון 1700-70-88-88

כתיבת תגובה